söndag 8 januari 2012

Bästa brulén

Creme brulé smaksatt med vanilj.

6 port

4dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
6 äggulor
1 dl strösocker

4 msk mortlat råsocker

Gör såhär:

Koka upp grädden och mjölken tillsammans med den utskrapade och delade vaniljstången. Låt dra i ca 20 min innan du fiskar upp vaniljstången.

Vispa ihop gulorna och strösockret vitt och fluffigt.

Blanda samman äggsmeten men gräddblandningen, sila av i en finmaskig sil och portionera upp i formar.

Grädda av i vattenbad i ugnen på 140 grader i ca 1.5 timme..





Låt dem svalna innan du strör över råsocker och bränner av dem med brännare tills dem är gyllene. (Har du inte någon brännare ställ in dem på grill effekt i ugnen ist. Bara övervärme)

Ät och njut!!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar