Jag lägger upp receptet här, bara för att ni måste prova!!
Antal portioner: 4
Ingredienser:
Konfiterad kummel
400 g kummelfilé
Olivolja
0.5 dl salt
Peppar
Pepparrotskräm
2 dl crème fraiche
2 msk pepparrot, riven
Citronsaft
Salt
Peppar
Dillctitronette
1 dl olivolja
0.5 st citron, saft samt rivet skal
Dill
Gräslök
Spenat
Salt
Peppar
Rödbetor
4 st rödbetor
2 st gulbetor
Salt
150 g smör
Gör så här
1. Konfiterad kummel
Gnid in fisken i salt och peppar. Låt vila i 20 minuter.
Gnid in fisken i salt och peppar. Låt vila i 20 minuter.
2. Häll sedan olja på fisken så att den täcks (i en ugnsfast form). Baka fisken i ugnen på 80° tills innertemperaturen är 40°.
3. Pepparrotskräm
Blanda pepparrot med crème fraiche.
Blanda pepparrot med crème fraiche.
4. Smaka av med salt, peppar & citronsaft. Låt den stå och dra i cirka 1 timme innan du silar av den så att den blir slät.
5. Citronette
Mixa samman alla ingredienser. Sila av och smaka av med salt & peppar. Spara lite dill till garnering på tallriken.
Mixa samman alla ingredienser. Sila av och smaka av med salt & peppar. Spara lite dill till garnering på tallriken.
6. Rödbetor
Koka i saltat vatten med skal på. Skala dem och dela på 4 delar.
Koka i saltat vatten med skal på. Skala dem och dela på 4 delar.
7. Slunga dem i det brynta smöret innan servering. Glöm ej att salta.
Hej söta,
SvaraRaderaDu borde lägga upp mer bilder på dig. Du är ju supersnygg. Hälsningar beundrare :)
Kram
Hej! Jag hade ingen aning om att man kunde konfitera fisk. Anklår har jag konfiterat en gång, inget annat. Intressant...
SvaraRadera