torsdag 26 januari 2012

Konfiterdad kummel


Jag lägger upp receptet här, bara för att ni måste prova!!


Antal portioner: 4

Ingredienser:

Konfiterad kummel
400 g kummelfilé

Olivolja

0.5 dl salt

Peppar

Pepparrotskräm
2 dl crème fraiche

2 msk pepparrot, riven

Citronsaft

Salt

Peppar
Dillctitronette
1 dl olivolja

0.5 st citron, saft samt rivet skal

Dill

Gräslök

Spenat

Salt

Peppar


Rödbetor
4 st rödbetor

2 st gulbetor

Salt

150 g smör





Gör så här

1. Konfiterad kummel
Gnid in fisken i salt och peppar. Låt vila i 20 minuter.
2. Häll sedan olja på fisken så att den täcks (i en ugnsfast form). Baka fisken i ugnen på 80° tills innertemperaturen är 40°.
3. Pepparrotskräm
Blanda pepparrot med crème fraiche.
4. Smaka av med salt, peppar & citronsaft. Låt den stå och dra i cirka 1 timme innan du silar av den så att den blir slät.
5. Citronette
Mixa samman alla ingredienser. Sila av och smaka av med salt & peppar. Spara lite dill till garnering på tallriken.
6. Rödbetor
Koka i saltat vatten med skal på. Skala dem och dela på 4 delar.
7. Slunga dem i det brynta smöret innan servering. Glöm ej att salta.

2 kommentarer:

  1. Hej söta,

    Du borde lägga upp mer bilder på dig. Du är ju supersnygg. Hälsningar beundrare :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Hej! Jag hade ingen aning om att man kunde konfitera fisk. Anklår har jag konfiterat en gång, inget annat. Intressant...

    SvaraRadera