måndag 23 januari 2012

Lax i stoora lass!!

Här kommer receptet på kvällens middag, det blev Färskostöverbakad laxfilé med stekt broccoli. YUMII!!

Recept:

För 4 pers.

4 portionsbitar laxfilé (ca 190 gr vardera)
1 burk Philadefiaost naturell
2 dl cremefraiche orginal
En knippe hackad dill
2oo gr kräftstjärtar finhackade
Rivet limeskal från 1 lime
salt och svartpeppar

2 Färska broccilibuketter
1/2 Vitlöksklyfta
Olja och smör att steka i
salt

Dela laxfilérna nästan helt igenom och vik upp dem till "fjärilar". (se bild) Lägg dem i en ugnsfast form. Blanda ihop philadelphia, cremefraiche, dill, limeskal och kräftstjärtar. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen över laxen och baka av i ugnen på 200 gr i ca 15 min.

Dela broccolin i mindre buketter. Stek dem i rikligt med olja och smör tillsammans med vitlöken. Smaka av med salt.


 Färskostsblandningen
" Laxfjärilar"
 In i ugnen
Inte det vackraste jag skådat, men en helt OK måndagsrätt som man slänger ihop på mindre än 15 min..


Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar