Här kommer ett enkelt recept på en jättegod kyckling/curry gryta. Perfekt vardagsmat..
Recept
För 4 pers:
4 kycklingfiléer
Smör att steka i
6 champinjoner
1 rödpaprika
1gullök
1 vitköksklyfta
5 dl grädde eller matlagningsgrädde
1 dl vittvin
2 msk koncentrerad kycklingfond
1 msk gulcurry
salt och peppar
lite wiskey
Gör såhär:
Strimmla kycklingen, hacka gullök och vitlök fint. Dela champinjonerna på 4 och hacka paprikan i cm stora bitar. Stek kycklingen gyllene och lägg över den i en gryta. Stel sedan löken och grönsakerna och häll på dem också. Pudra över curryn och häll på det vita vinet. Låt detta få ett uppkok innan du slår på fonden och grädden. Låt puttra i ca 10 min och smaka av med salt och peppar. Jag brukar slå på en skvätt wiskey också. Gör det om du har tillgång till detta.
Servera med nykokt ris och lite krispig isbegsallad.
Smaklig spis!!
Hittade denna post år 2012 genom Mats site fusionfood.se. Så himla enkel och bra kycklinggryta. Jag och min sambo har sedan dess tappat bort receptet men visste ju att det skulle finnas någonstans på nätet. Har letat och letat(eftersom Mats hemsida är borta) och äntligen hittade jag rätt! Tack för en god middag, igen :)
SvaraRadera