Den här såsen är så god, ni måste testa. Fungerar både till kött, kyckling, grillat. Mums!!
Basilika och soltorkadtomat sås. 6 pers
1 scharlottenlök finhackad
2 vitlöksklyftor finhackade
8 soltorkade tomater i olja strimlade
1 dl vitt vin
4 dl grädde
2 msk koncentrerad kalvfond
1 kruka basilika strimlade
salt/peppar
Smör
Sautera löken och vitlöken i smör, den ska inte ta färg utan bli glansig och mjuk. Häll på de strimmlade tomaterna och viner. Lår det reducera tills att hälften återstår. Slå på grädde och kalvfond, låt puttra i ca 10 min. Smaka av med salt och svartpeppar. Innan servering vänd med strimlad basilika.
Hej! Vad andvänder du för någon grädde? Älskar din blogg!!! Marie.
SvaraRaderaÅh, det här receptet skulle jag läst 4 timmar tidigare ;) men nu får jag spara det till nästa gång :) Tack för tipset!
SvaraRaderaTill fest vispgrädde och till vardags matlagningsgrädde. Jag tycker den är helt ok=) Tack för komplimangen!!
SvaraRaderaKRAM JOSSAN
Husmusen, testa såsen. Du kommer inte att ångra dig!!
SvaraRadera