onsdag 30 maj 2012

Kladdig chokladkaka med kokostosca

Den här kakan måste ni prova, så ekelt och sååå gott!!

8-10 bitar

Kakan:
100 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Smör och ströbröd till formen

Sätt ugnen på 175 gr. Smöra och bröda en form. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, ägg,vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ut till en jämn smet och grädda i ugnen medans du gör tosca smeten i ca 10 min.

kokostosca:

25 gr smör
1/2 dl sirap
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
1/4 dl vispgrädde

Koka i hop alla ingredienser till en seg smet. Häll på smeten på kakan efter ca 10 min i ugnen. Höj värmen i ugnen till 190 grader och grädda ytterligare i 10 min eller tills toscan blivit gyllene. Kakan ska fortfarande vara kladdig och seg.

Servera kakan med lättvispad grädde och färska bär!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar