Den här kakan måste ni prova, så ekelt och sååå gott!!
8-10 bitar
Kakan:
100 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 gr. Smöra och bröda en form. Smält smöret i en kastrull och blanda i socker, ägg,vetemjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Rör ut till en jämn smet och grädda i ugnen medans du gör tosca smeten i ca 10 min.
kokostosca:
25 gr smör
1/2 dl sirap
1 dl strösocker
2 dl kokosflingor
1/4 dl vispgrädde
Koka i hop alla ingredienser till en seg smet. Häll på smeten på kakan efter ca 10 min i ugnen. Höj värmen i ugnen till 190 grader och grädda ytterligare i 10 min eller tills toscan blivit gyllene. Kakan ska fortfarande vara kladdig och seg.
Servera kakan med lättvispad grädde och färska bär!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar