Här bjuder jag på receptet på en enkel och supergod förrätt==
En form / 8 pers
400gr kavring
100 gr smör
300 gr skalade färska räkor
400 gr färskost naturell
1 dl cremefraich
1 finhackad rödlök
1 kuka dill finhackad
1 msk finriven pepparrot
Skalet av en 1/2 citron
salt/cayennepeppar
5 gelantinblad
Mixa kavringen till smulor, smält smöret och blanda det med kavringen. Lägg det i botten i ev form med lösa kanter eller en inplastad pajform. Låt stelna i kylen.
Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Hacka räkorna grovt och blanda i hop med övriga ingredienser till en smet. Ta upp gelantinbladen ur vattnet och smält dem i mikron. Blanda i några matskedar av räksmeten i gelantinet och sedan vänder du med det i smeten. (Detta gör du för att få mer temperaturen på gelantinet så att det inte stelnar och blir trådigt) Smaka av med salt och lite cayenne. Häll på smeten på kavring botten och förvara i kylen i minst 4 timmar.
Jag serverade min cheesecake med löjrom, dill och citron. Jag skulle toppa med lite räkor också men det glömde jag=)
Hej Josephine. Jag blev så glad när jag sökte på Skagen cheesecake , och fann din blogg . Jag har alltid undrat vad du hittat på med efter mästerkockarna, och nu kan jag följa din blogg . Kommer helt klart testa många av dina recept . Ikväll ska jag ge mig på denna cheesecaken, som ska serveras på midsommarbordet imorgon . Hoppas du och din familj får en trevlig midsommar . :) / Nathalie från Malmö
SvaraRadera