tisdag 3 juli 2012

tabbuleh

Nu kommer receptet på tabbulehn jag gjorde igår, jag åt resterna till lunch idag och den var lika god då. Passat som tillbehör till det mesta=)

Recept för 6 pers

Bulgur
1 kruka mynta
1 kruka persilja
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
1 citron, saften och skalet
1 lime saften och skalet
1/2 gurka
2 tomater
1/2 dl olivolja
salt och peppar

Koka bulgur för 6 personer enligt anvisningen på förpackningen. Hacka vitlök, rödlök, gurka och tomat riktigt fint, hacka även örterna fint. Blanda det tillsammans med den avsvalnade bulguren. Riv av skalet på limen och citronen och blanda i det, pressa även i saften från dom och blanda i olivoljan. Smaka av med salt och peppar och låt den gärna stå ett tag innan servering så att alla smaker hinner släppa!




Smaklig måltid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar