onsdag 21 augusti 2013

Crème brulee!

Här kommer receptet på min galet goda brulee:)

6 små formar.

5 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
1,5 dl socker
6 äggulor

Råsocker

Dela och skrapa ur vaniljstången. Separera gulan från vitan från äggen.
Vispa samman alla ingredienser samt vaniljstången. Låt stå och dra i kylen i ca 1 timme. Fiska sedan upp vaniljstången och portionera upp smeten i formarna. Grädda i ca 1,5h i ugnen på 95grader. Dem ska stelna. Låt dem sedan svalna. Dom kan med fördel stå i kylen över natten.

Innan servering strö över ett lager med råsocker. Bränn av sockret med en brännare. Ytan ska bli gyllene och karameliserad.



Lycka till!!

2 kommentarer:

  1. Tack så mycket för receptet. Det uppskattar jag verkligen. Den ska testas

    SvaraRadera