Rödbetscarpccio med brynt smör, pepparrotscréme och örtsallad
4 pers
4 medelstora rödbetor
1 dl cremefraiche
1 msk finriven pepparrot
salt och peppar
50 gr smör
Finplockad sallad och örter av olika slag ex: ruccola. manchego, basilika och spenat.
Olivolja
Balsam vinäger
Flingsalt
Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala dem när dom är varma och ställ dem åt sidan.
Blanda creméfraiche och riven pepparrot, krydda upp med salt och peppar. Häll i crémen i en sprittspåse och åt den vila i kylen.
Hyvla de ljumna rödbetorna tunnt med en mandolin eller osthyvel. Lägg dem i en cirkel i ett tunnt lager över tallriken. Blanda upp salladen med lite salt, olja och vinäger. Häll över lite brynt smör över betorna, toppa med örtsallad. Avsluta med att spritsa på pepparrotscrémen.
Fortsättning följer...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar