onsdag 11 januari 2012

Fyllda pastarullar






Lagade Fyllda pastarullar somsagt.. Enkelt och gott.
Här kommer receptet för 4 pers:

Rullar:
1frp Färska lasagneplattor
1 frp feta/salladsost
1 burk grön pesto
200gr röktskinka

Tomatsås:
1 gullök finhackad
1frp krossade tomater
en nypa socker
basilika
vitvin
salt och peppar

Bechamell:
20 gr smör
1 msk mjöl
3 dl mjölk eller grädde
salt och peppar
ett stänk muskotnöt


Gör såhär:

Bred ut pesto på plattorna. Smula över fetaosten. Lägg på skinkan och rulla ihop till rullar. Dela dem på hälften och lägg i en ugnsfast form.

Fräs köken i lite olivolja. Häll på vittvin och tomaterna. Låt puttra i ca 20 min. Krydda upp såsen och mixa i lite färsk basilika. Sockret förhöjer tomatsmaken och tar udden av syran i såsen.

Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och vispa i mjölken. Krydda upp såsen ordentligt. Glöm inte saltet.. Låt koka i minst 5 min för att få bort mjölsmaken.

Häll på tomatsåsen på sidan av rullarna och bechamellsåsen över dem. Gratinera i ugnen i ca 20 min på 200grader








                                                                       Smaklig spis!!

1 kommentar: