Lagade Fyllda pastarullar somsagt.. Enkelt och gott.
Här kommer receptet för 4 pers:
Rullar:
1frp Färska lasagneplattor
1 frp feta/salladsost
1 burk grön pesto
200gr röktskinka
Tomatsås:
1 gullök finhackad
1frp krossade tomater
en nypa socker
basilika
vitvin
salt och peppar
Bechamell:
20 gr smör
1 msk mjöl
3 dl mjölk eller grädde
salt och peppar
ett stänk muskotnöt
Gör såhär:
Bred ut pesto på plattorna. Smula över fetaosten. Lägg på skinkan och rulla ihop till rullar. Dela dem på hälften och lägg i en ugnsfast form.
Fräs köken i lite olivolja. Häll på vittvin och tomaterna. Låt puttra i ca 20 min. Krydda upp såsen och mixa i lite färsk basilika. Sockret förhöjer tomatsmaken och tar udden av syran i såsen.
Smält smöret i en kastrull, rör ut mjölet i smöret och vispa i mjölken. Krydda upp såsen ordentligt. Glöm inte saltet.. Låt koka i minst 5 min för att få bort mjölsmaken.
Häll på tomatsåsen på sidan av rullarna och bechamellsåsen över dem. Gratinera i ugnen i ca 20 min på 200grader
Smaklig spis!!
Låter riktigt gott detta ska jag testa:)
SvaraRadera