måndag 5 mars 2012

Kryddiga järpar med pasta och syrlig tomatvinnägrett

Här kommer receptet som jag testade för sisådär en vecka sedan, bättre sent en aldrig=)


Recept för 4 pers

Järpar:

500 gr nötfärs
1 gullök finhackad
1 ägg
2 msk ströbröd
0.5 dl grädde
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 msk kalvfond (koncentrerad)
1 msk soja
2 msk ajvar
1 tsk sambal
salt och peppar

Tomat vinnegrett:

2 msk balsamico vinäger
2 msk tomatpuré
1 msk honung
Ca 1,5 dl olivolja
salt och peppar

Gör såhär:

Lägg ströbrödet i blöt i grädden. Stek löken mjuk i smör. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till järpar och lägg dem på en plåt. Grädda dem klara i ugnen på 200 gr. Det tar ca 15min.

Blanda ihop balsamico,tomatpuré och honung. Vispa i oljan i en fin stråle smaka av med salt och peppar.

Servera med nykokt pasta och kokta haricotverts.





Inte så fin bild, men det smakar desto godare!!

1 kommentar:

  1. Åhhh,vad jag blev sugen nu dåå!! Sitter och funderar på om jag kan äta alla dessa kryddor nu när jag ammar,hmm..ähh det blir nog bra!! rusa till affären pronto..

    SvaraRadera