Här kommer receptet som jag testade för sisådär en vecka sedan, bättre sent en aldrig=)
Recept för 4 pers
Järpar:
500 gr nötfärs
1 gullök finhackad
1 ägg
2 msk ströbröd
0.5 dl grädde
1 msk hackad persilja
1 msk hackad basilika
1 msk kalvfond (koncentrerad)
1 msk soja
2 msk ajvar
1 tsk sambal
salt och peppar
Tomat vinnegrett:
2 msk balsamico vinäger
2 msk tomatpuré
1 msk honung
Ca 1,5 dl olivolja
salt och peppar
Gör såhär:
Lägg ströbrödet i blöt i grädden. Stek löken mjuk i smör. Blanda sedan ihop alla ingredienser till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar. Forma till järpar och lägg dem på en plåt. Grädda dem klara i ugnen på 200 gr. Det tar ca 15min.
Blanda ihop balsamico,tomatpuré och honung. Vispa i oljan i en fin stråle smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt pasta och kokta haricotverts.
Inte så fin bild, men det smakar desto godare!!
Åhhh,vad jag blev sugen nu dåå!! Sitter och funderar på om jag kan äta alla dessa kryddor nu när jag ammar,hmm..ähh det blir nog bra!! rusa till affären pronto..
SvaraRadera